Datakrångel....

Jag älskar att hitta nya bloggar att läsa och få inspiration av. Man hittar alltid någon ny rolig vikning eller olika sätt att dekorera alster. Eller andra sätt att måla stämplar tex!
Men då kommer vi till mitt lilla dilemma.
Allas supersnygga och specialdesignade bloggar.... Med alla rörliga och flashiga små reklambanners och liknande. För att inte tala om nu i jultider. Alla fallande snöflingor!
Det tar hur lång tid som helst att ladda färdigt vissa bloggar. Och att scrolla ner ska vi inte tala om.
Så om nu läser detta och funderar på snöflingor. Snälla. Låt bli. För min skull? ;-)
För att avsluta gnället med något positivt kommer här ett enkelt litet blått julkort. Är nu förvånade? ;-)


Ett blått julkort

Jag sa tidigt på säsongen att blått nog var min nya julfärg. Och jag tror att det håller i sig. Det är fint. Och när det inte är nån snö ute så kompenserar det blåa lite. ;-)Och undertiden jag skriver så börjar snön falla... Härligt!Lykta

De flesta har säkert läst tidningen Inzpira och sett den vackra lyktan där. Jag gav mig på att göra en jag med. Det var inte speciellt svårt faktiskt. Och fint blev det! Här är min variant.


Jag dekorerade inte så mycket. Stämplade med en swirl på kanterna av lyktan. Och sen dekorerade jag med ganska rejält med pearlmaker över allt. Som vanligt... ;-)
Jag gjorde två olika sidor.


En med ros och grankvistar.


Och den andra med en egengjord retroblomma med grankvistar.

"Glaset" i lyktan gjorde jag inte av gelantinblad som i tdningen. Jag tog OH-plast och torrembossade den så det blev små snösflingor i plasten. Väldigt gulligt tycker jag!
Nu ska jag fortsätta med julkorten!


Liten ask

Nu har det varit lång frånvaro här igen. Det beror mest på att jag inte skapat så mycket. Jag har mest testat massa olika saker. Och då blir ingentint färdigt. ;-)
Men nu fick jag klart den här asken i alla fall. Hittade en tutorial hos Splitcoaststampers. Men så krångligt dom gör allt! Jag har lite fördomar mot amerikaner och deras långa naglar som gör att dom inte kan ta i saker ordentligt. Dom spretar med fingrarna och pillar på allt tusen gånger innan det händer något. Den här videon är inspelad i 4 delar. Den kunde lätt varit i endast 2 delar. Asken är egentligen väldigt enkel att göra. Så bli inte skrämda av den långa instruktionen. Skär till allt papper. Biga. Klipp. Och klistra ihop. Mycket enklare än det ser ut. Nu har inte jag dekorerat min alls. Pappret i sig fick vara nog som dekoration. Men nästa ask blir säkert annorlunda. Jag tror att detta kommer bli fröknarnas julklapp i år. Med lite hemgjort godis i. Små söta chokladtryfflar..... Eller hemgjord fransk nougat.... Eller.... Nej. Detta skulle vara en pysselblogg. Inte en godisblogg! ;-)
Här kommer bilder!

Beskrivningen hittade jag HÄR.

Lycka till!


RSS 2.0