Idag kom ett gult paket!

Ja innehållet var gult!
Min 6:e klänning är gul. Älskar den. Också! ;-)Även denna är köpt ur min älsklingsgrupp på Facebook. Fancy Fatshion.
Jag har fått så mycket självförtroende ifrån dom. Vilket underbart gäng!
Alla är så snälla och peppande. Inte ett ont ord. Jag älskar att sitta och läsa tips och råd som alla delar med sig av. Tänk ett helt gäng med tjejjer som är snälla mot varandra! Det ni! ;-)
Nu ska jag krypa ner i sängen och kurera mig.
Kram!


Ett underbart armband!

I söndags gjorde jag ett litet besök i en webb-butik som heter Nicas Design och blev kär i det här armbandet.


(Bild lånad från Nicas Design)


Fast på mitt står det EMIL. ;-)
Jag fick det idag. Snacka om snabb leverans!
Och vad jag är nöjd!
Kika in och titta på allt fint hon har!


Ang den där jäkla resan....

Jag har ju snackat om att jag håller på med en resa. En resa i mig själv kan man nästan säga. Man skulle ju kunna tycka att efter ha levt i en och samma kropp i 40 år så borde man ju känna den. Kan säga att så är icke fallet. Gäller även min hjärna. Den har visserligen varit avstängd i långa perioder. Men den hittar jag nya sidor hos varje dag nu känns det som! ;-)
Jag har ju nästan alltid varit stor. Och jag har alltid skämts för det och försökt dölja mig själv under lager av stora, svarta kläder. Och på sommrarna har jag helst varit inne eftersom jag svettats så mycket i alla mina kläder.
I år. I år!!!! Är jag brun! Jag är jättebrun! Varför? Jo jag tänker inte dölja min kropp för att andra inte ska må dåligt. Nu klär jag av mig så jag slipper vara så in i bängen varm hela tiden. Vad har hänt? Min hjärna vände helt om när jag fyllde 40 i mars tror jag. För jag har tom köpt klänningar. Japp! Plural! KLÄNNINGAR!!!!! Och jag har dom på mig!! Och bara en är svart. Alla andra är i färg! Och jäklar vad skönt det är!!! Jag mår så superbra!
Och fast jag inte lyckats gå ner ett enda hekto. (Glass är för gott!) Så säger folk till mig att jag ser så pigg och fräch ut. Jag suger åt mig. Mmmmm. Give it to mig! ;-)
Här kommer lite bildbevis...


Fan vad snygg jag är! ;-)
Så säger jag bara. För kanske om jag upprepar det tillräckligt ofta så kanske jag tror på det en dag.
Natti natti!


Många tankar idag...

Idag har det inte varit någon bra dag. Kroppen är fortfarande risig efter Stockholmsresan. Tänk att det ska vara så svårt att sätta gränser! Jag vill så mycket. Jag vill göra saker. Uppleva. Känna. Vara. Men jag känner mig så begränsad och fastlåst i en kropp som inte håller med hjärnan. Varför kan jag inte bara acceptera hur läget är? Varför kan jag inte anpassa mig efter kroppen dagsform? Varför kan jag inte lära mig att säga nej. Till mig själv. Och till andra.
Jag vet att jag inte ska misströsta.
Jag lever. Jag har tak över huvudet. Mat på bordet. En underbar son. Och fantastiska vänner.
Varför kan jag inte nöja mig med det? Varför vill jag ha mer?
Jag borde vara tacksam istället.
Tacksam för att jag slipper rullstolen och klarar mig riktigt bra med en krycka.
Tacksam för att jag klarade av att föda min son. Taksam för att han lever och mår bra.
Tacksam för att mina vänner fortfarande finns vid min sida trots mina humörsvägningar och alla problem.
Jag borde vara tacksam för att solen går upp varje morgon. För att fåglarna sjunger. För att jordgubbarna är billiga och jag kan äta så många jag vill.
Ja det finns hur mycket som helst att var tacksam för.
Varför känner jag mig då som jag gör?

Jag tar mig en jordgubbe till och hoppas på att det känns bättre i morgon.
I morgon är en ny dag. Med nya möjligheter.
I morgon kommer det bli en bra dag.
Det tycker jag att vi bestämmer det. ;-)


Bilder från midsommarhelgen

Försökte lägga in bilder med mobilen. Men det sket sig rejält. Undrar varför jag och teknik inte går ihop?
Så nu tänkte jag göra ett försök med datorn i stället.

image description
Mammas underbara vallmo som blommade för fullt när vi kom ner.

image description
Midsommarbordet.

image description
Tårtan som fick ätas dagen efter. Hur god som helst. Fylld med citronmousse och dekorerad med jordgubbar och choklad. En helt underbar kombination av smaker!Sonen kliver av traktorflaket som hämtar upp alla barn i området.


Glad son som hittade mamma tillslut!


Nidsommarstången är rest!


Man blir aldrig för stor för såpbubblor!


image description
Vanilj och chokladpannacotta med hallongele.

Detta avslutade vår lilla tripp till den stora staden. För den här gången. Vi åker ner igen om två veckor!Dags att skriva igen kanske?

Det har ju varit knäpptyst från min sida ett långt tag. Jag är på vandring. Och då är inte bloggen det jag prioriterar. Men nu är bloggen installerad i telefonen. Så då kanske det blir skillnad!7
Apropå knäpptyst. Grannarna ovanpå kom hem nu. 22.20 och börjar släpa möbler. Jag vet att dom ska flytta. Men nån måtta får det vara!


Grattis älskling!

Idag fyller sonen 8 år. Tänk vad tiden går fort!
Han är ju hos Stefan till på fredag. Så jag gick upp till skolan och gav honom några kramar. Och ett kort förstås.


Det blev ett kombinerat kort och kuvert med en embossad fjäril på framsidan.


Och så här  såg det ut öppnat.Den söta fjärilen!

Grattis min lilla älskling!!!


Ett minialbum!

Jag vet att jag gjort det förut. Men då av toarullar. Men nu har jag gjort av påsar! På riktigt alltså! ;-)
Men jag hade inga påsar hemma. Så jag vek egna av kopieringspapper. Hur lätt som helst. Och mina händer viker hellre papperspåsar än jobbar med toarullar som inte är så samarbetsvilliga. Man kan verkligen säga att jag gjort albumet helt själv! ;-)
Albumet är en present så jag har tagit kort innan namn och personliga saker är ditskrivna.


Här är framsidan

        En av tagsen som ligger i varje påse.

Detta var mitt första "riktiga" minialbum. Men inte mitt sista!
Ha en bra dag!


Ett grattiskort!

Emil var bjuden på kalas i söndags. Så det blev ett enkelt kort.Men ibland är det enkla det rätta.

I lördags hade Emil en kompis här och han undrade vad jag höll på med i min lilla hörna. Det slutade med att han satt och pysslade med mig. Emils tv-spel var inte alls lika lockande.

Jag älskar att kunna uppmuntra Emils kompisar till att pyssla. Att vara kreativ har man alltid nytta av! Före jul hade jag sju stycken här en dag efter skolan som gjorde julkort. Speciellt en kille gjorde intryck på mig. Han tittade i min hög med julkort. Klämde och kände och pratade tyst för sig själv. Sen satte han sig med papper och dekorationer och testade sig fram hur han ville ha det. Han kom tillbaka själv ett par gånger till för att göra klart kortet. Så underbart!
En mamma frågade mig hur jag hade tålamod med att ha barnen rotandes bland mina saker så det blev oordning. Jag visste inte vad jag skulle svara på det. För det första blev det inte rörigt. De var så noga med att lägga tillbaka allt de inte använde. För det andra så har jag ingen direkt ordning. ;-) Men hon kanske inte skulle blivit mamma från början om hennes krav är att det ska vara ordning och reda hela tiden....

Jag är glad att skolan Emil går i uppmuntrar kreativitet. De håller på med mycket musik och teater. Och vår rektor är något utäver det vanliga. Han är väldigt engagerad i barnen. Ja, jag tror Emil verkligen har fått bästa möjliga start i skollivet!
Vad nu detta har med kevins födelsedagskort att göra vet jag inte. ;-)
Ha en bra dag och titta gärna in i morgon då jag visar något jag aldrig gjort tidigare!


En tripp till mamma!

Inser att sonen håller på att bli en minikopia av mig. Han älskar att pyssla, mysa och baka. Vet inte om han har någtra andra intressen. ;-) Och när jag blev så otroligt inspirerad av ERIKAS lek med alco inks, så ville ju han också testa. Resultatet blev att vi nu har blomkrukor och ljuslyktor i hela hemmet målade med samma färger.


Men så kul vi har haft ihop!

Självklart fick två av hans lyktor följa med till mamma som en liten present.


Och självklart måste dom ju fraktas med stil! Mitt första försök att altra en påse fick ske 15 minuter innan taxin kom för att köra oss till flygplatsen....

Lovar att jag ska lägga ner mer tid nästa gång!

Och självklart blev det ett litet album till mamma också.       
Nu får det nog vara nog med minialbum av toarullar på ett tag. ;-)

Presenten blev väldigt uppskattad! Nu ligger en drös med födelsedagskort och väntar på att bli färdiga. Dom lär nog inte bli det utan min hjälp... ;-)
Må så gott till nästa gång!


Fler minialbum

Äntligen har min kamera hittat hem! Jag är så glad! Har känt mig handikappad utan den. Mobilen kan ju aldrig komma i närheten av lika bra bilder.
Emils båda fröknar är helt fantastiska. Dom gör mer än sitt jobb. Han har ju ADHD och det är inte alltid lätt att vara fröken då han sätter sig på tvären eller får ett utbrott. Men aldrig har jag märkt att de tycker att det är jobbigt på något sätt. De gör allt de kan för att det ska gå så bra som möjligt för honom och försöker förbereda honom på allt som ska hända. Förändringar är inget han gillar. Rutiner, rutiner, rutiner. Men det går superbra för honom. Så hur ska man kunna visa sin tacksamhet för allt dom gör för min lilla guldklimp? Dyra presenter går ju liksom bort med min ekonomi. Men den ena fröken som Emil haft i "sexårs" fick en ask med ordspråk av mig när Emil slutade där. (Ja alla fröknar fick så klart. Men hon följde med upp i ettan). Och det var oerhört uppskattat! Så då gjorde jag små album igen med nya ordspråk till dessa två underbara fröknar. Skulle ta ner månen för dom om jag kunde...
Nu ska jag sluta dravla. Här kommer bilder på albumen.
Framidan på andra albumet.

1.   2.    3.  

1. Stämpel inne i det första albumet
2. Ordspråk utskrivet på OH-plast och fastsatt inne i albumet
3. En tag ur det andra albumet

Mini album

Alla gör dom. Så då måste ju jag försöka mig på ett jag med. Men vad skulle jag göra pärmen av? De jag känner som gör album använder chippboard. Och det hade jag ju förstås inte. Men sonen som samlar på precis allt hade massor med toarullar. Så dom fick duga.
Jag plattade ihop 4 stycken. Satte mönsterpapper på dom. Jag dekorerade inte rullarna eftersom albumet var så litet så går det knappt att bläddra i det. Och skulle jag dekorera med blommor och annat så kanske det skulle bli svårt att stänga det.
Sen tog jag en bit spillpapper och vek det som ett dragspel. Och så limmade jag dit toarullarna så det går att öppna albumet.
Och till sist satte jag mönsterpapper på fram och baksidan och dekorerade framsidan lite.
Efter det stansade jag ut tags med en magnolia dies. På dom satte jag små kloka ord och dekorerade med rosa pärlor av paper pen och lite band.
Så här blev det:

Framsidan.


Här i ligger tagsen.


Och här är en av tagsen.
"Allt är möjligt. Endast du sätter gränserna"

Jag vet att bilderna är kass. Forhoppningsvis får jag kameran till veckan.
Ha det gott!


En till Candy!

Inkido har två candys. Den här som heter "Forever collection" föll mig verkligen i smaken! Håller tummarna hårt att jag blir den lyckliga vinnaren! ;-)
Vill ni också tävla så kika in på Inkidos blogg.


Bloggcandy hos Inkido!

Och självklart vill jag vara med på den. Vill ni också ha en chans att vinna så kika in i Inkidos blogg ni med.
Detta är vad man kan vinna:Grattis!!

I morgon kommer förhoppningsvis detta kort landa i en väns brevlåda. Jag fick inspiration från ett kort som Ciza från Pysseldags gjort.Som vanligt är det uel kvalité på fotot. Min kamera har nämligen inte flyttat hem än...


RSS 2.0